-
روش شناسی پژوهش های قرآنی
-
انسان شناسی از منظر قرآن و روایات
-
رشد و تحول از منظر قرآن و روایات
-
مسائل اجتماعی از منظر قرآن و روایات
-
آسیب شناسی از منظر قرآن کریم و روایات
-
سلامت از منظر قرآن کریم و روایات
-
مشاوره و درمان از منظر قرآن کریم و روایات
-
تعلیم و تربیت از منظر قرآن کریم و روایات
-
زوجیت و خانواده از منظر قرآن کریم و روایات
-
رزم و دفاع از منظر قرآن و روایات
-
رسانه و ارتباطات از منظر قرآن و روایات
-
شخصیت از منظر قرآن و روایات

هو اللطیف
گزارش جلسه هسته پژوهشی قرآن و روانشناسی دانشگاه تهران
یکشنبه مورخ ۲۴ شهریور ۹۸
بخش اول: رساله دکتری دانشگاه علامه طباطبایی با موضوع "تیپ شناسی شخصیت مبتنی بر قرآن کریم"
در این قسمت به بررسی نتایج پژوهش انجام شده پرداخته و شخصیت های 10 گانه ی استخراج شده از قرآن، را از حیث شاخص های تمایز از هم معرفی کردند.
در ادامه استاد اخوت انواع شخصیت را با سه محور ادراک، توجه، عمل در انسان ؛ تقسیم بندی و ارتباط شان نسبت به یکدیگر را تبیین کردند.
یکی از نکته های حائز اهمیت این بود که در هر دسته، شخصیت ها به صورت رتبی و طیفی نسبت به یکدیگر قرار می گرفتند که به نوعی بیانگر نظریه تحولی شخصیت بود. بدین معنا که مثلا در دسته ی ادراک: 4 نوع شخصیت بر محور تفکر، عقل، علم و فقه بصورت ارتقایی نسبت به یکدیگر قرار گرفته و با رشد یک سری صفات، شخصیت بعدی در فرد شکوفا می شودهمچنین روش استخراج مطالب، استفاده از آیات و علم لغت شناسی معرفی شد. ان شاءالله در جلسه بعدی، جمع بندی نهایی از پژوهش صورت خواهد گرفت.
بخش دوم: رساله دکتری دانشگاه الزهرا (س) "تفکر در قرآن"
در این قسمت خانم آقایی به ارائه یافته های خود در قرآن پرداختند که در ادامه استاد اخوت به تبیین موضوعات فطرت ، تفکر ، کلام ، زبان و نسبت شناسی آنها با یکدیگر پرداختند.
بخش سوم: پژوهش درحال انجام با موضوع "تدوین پروتکل درمان اضطراب فراگیر مبتنی بر قرآن" ؛ در این قسمت مقرر شد انواع 9 گانه ی اضطراب در رساله خانم دکتر صنعت نگار، به طور مفصل بررسی و برای جلسه آینده در دسته بندی های مشخصی ارائه گردد.
قابل ذکر است که فایل های صوتی مرتبط با جلسات هسته پژوهشی در کانال پیام رسان بله به آدرس: https://ble.im/islamicpsychology بارگذاری می گردد.